Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Endelig en tur til Libanon igjen!

turer til libanon libanontur veterantur gjensyn

Siden 2003 har vi arrangert turer til Libanon for UNIFIL-veteraner og deres familie. 2 til 3 faste turer hvert eneste år, i tillegg har vi organisert turer for avdelinger som tar sitt gjensynstreff i Libanon. Med få unntak vel å merke! Krigen sommeren 2006 satte stopp for det årets faste høsttur, og i 2008 var flyplassen i Beirut stengt som stoppet det årets vårtur. Men Covid/Corona medførte at vi i perioden måtte kansellere 8 turer! Så det gjorde veldig godt å gjennomføre en vellykket tur i mai 2022 med 40 fornøyde deltagere!

Det viktigste med våre turer er at veteranen skal kunne besøke posisjonen(e) hvor vedkommende tjenestegjorde, og samtidig kunne vise dette til sine kjære hvis man inviterer med seg familien. Men vi benytter også alltid anledningen til å utforske mer av Libanon som det fantastiske ferielandet det er. Hoveddelen av oppholdet er i Sør-Libanon, men turen starter langs Middelhavskysten, hvor vi i de senere årene har hatt fantastiske Byblos (Jbeil) som base for utflukter i området. Målet er alltid at gruppen skal besøke alle 5 steder i Libanon som er på listen over UNESCOs verdensarv.

Cash is king!

På årets maitur så var det spesielle forhold. Libanon gjennomgår den verste økonomiske krisen siden 1800. tallet, bankvesenet fungerer ikke, og i motsetning til tidligere hvor man kunne belage seg på “en minibank på hvert hjørne” som er tilfellet i Libanon, så måtte man nå belage seg på en kontantøkonomi og medbringe kontanter fra Norge. Ingen stor utfordring, men uvant for nordmenn som er vant til en kontantløs hverdag.

Det er valg!

Vi kom på besøk midt under valget, i Libanon som andre steder, så kan det medføre uro. Vi som arrangør er hele tiden oppdatert på lokale forhold, og valgte denne gangen kutte ut deler av planlagte utflukter som følge av usikkerhet i visse områder, bare for å ikke ta noen sjanser. Det ble ikke noe nevneverdig bråk, men vi holder oss alltid på den sikre siden.

En opplevelse!

Det er nærmest umulig å beskrive hva en slik tur inneholder og betyr for de som deltar. Men, samholdet i gruppen som alltid oppstår, hvor gruppene alltid er en god blanding av veteraner som reiser alene og veteraner som medbringer kjære/familie. Se igjen plassen du tjenestegjorde og hvor du ikke har vært siden tjenesten. Bli møtt med åpne armer av verdens mest gjestfrie folk, som er ekstra gjestfrie når de hører du er fra Norge. Oppleve mange fantastiske plasser og historie som Libanon har å by på. Fantastiske måltider med libanesiske spesialiteter (i godt selskap).

Bli med!

Vi har siden 2003 hatt en fast tur på våren og en fast tur på høsten. Vi arrangerer også turer utover dette. Du finner mer informasjon og mulighet for påmelding fra følgende link:

Bli med til Libanon, klikk her!

 

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (Cookies) for nødvendig funksjonalitet og for å gjøre tjenesten best mulig. Ved å klikke OK så aksepterer du vår bruk av informasjonskapsler.

Privacy Settings saved!
Dine instillinger

Når du besøker et hvilket som helst nettsted så er det vanlig at nettstedet benytter informsjonskapsler (cookies) for å lagre diverse informasjon. Dette skjer i hovedsak for funksjonalitetens skyld, ett eksempel er når du putter en vare i handlekurven, så benyttes en informasjonskapsel (cookie) slik at nettstedet kan vite at du har en vare i handlekurven selv om du fortsetter til andre sider på nettstedet. Herfra kan du selv kontrollere hvilke informasjonskapsler du vil tillate at dette nettstedet benytter.

Disse informasjonskapslene er nødvendig for funksjonaliteten til dette nettstedet og kan ikke deaktiveres.

For å opprettholde funksjonaliteten til dette nettstedet benytter vi følgende tekniske informasjonskapsler (Cookies)
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

For å opprettholde funksjonaliteten til nettbutikken benytter vi følgende tekniske informasjonskapsler (Cookies)
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Vår betalingspartner stripe.com er en stor og seriøs aktør som sørger for sikre transaksjoner. For at funksjonaliteten og sikkerheten skal opprettholdes så benyttes informasjonskapsler i forbindelse med denne tjenesten, disse er nevnt under. Les også mer her: https://stripe.com/cookies-policy/legal  
 • accounts
 • livemode
 • stripe.csrf
 • session
 • machine_identifier
 • viewedApplePay
 • country
 • lang
 • last-used-checkout-name
 • cid
 • checkout-test-session
 • checkout-dashboard-session

Deaktiver alle tjenester
Aksepter alle tjenester

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop