Kategori
Motta nyhetsbrev
Norges krig mot Syria
kr 299,00 kr 149,50
Sannheten er som kjent det første offeret under krig. Hvorfor avviker det vestlige narrativet om krigen i Syria så mye fra for eksempel Russlands og Syrias eget narrativ?
Kan det skyldes noe så enkelt som at Norge/Vesten og andre fører krig mot Syria og derfor er avhengige av å markedsføre krigen på en viss måte for å skape aksept for den, samt også kamuflere egen medvirkning? De som begår kriminelle handlinger prøver i de fleste tilfeller å benekte og skjule sine forbrytelser. Forfatterens påstand er at det samme gjør seg gjeldende under krig: de landene som fører en folkerettsstridig krig mot et annet land har mer å skjule og større behov for å fordreie virkeligheten enn landet som blir angrepet. Han viser til mange eksempler i boka.
Tomt på lager
«I Norge er det generelt for lite meningsmangfold i utenrikssaker. Lars Birkelunds bok bidrar på en god måte til å tilgjengeliggjøre en annen fortelling om krigen i Syria.»
– Cecilie Hellestveit
jurist, statsviter og forfatter av boka «Syria: en stor krig i en liten verden»
«Viktig dokumentasjon og spesielt analysen av opposisjon og opptakt til militær intervensjon har klare paralleller til Libya.»
– Rune Ottosen
professor emeritus i journalistikk
«Boken er politisk krutt. En øyeåpner. Litt som Ola Tunanders bok om Libyakrigen, der «sannhetene» viser seg å være løgner skapt for å tjene bestemte politiske formål.»
– Terje Alnes, Spartakus.no
«Boka er opplysende, analytisk og spennende og plasserer ansvaret for krigen mot Syria der det hører hjemme. Dette er en bok vi har savna her i Norge. Vi får håpe at mange leser den.»
– Steinar Åge Brenden, Oslo
Vekt | 0,660 kg |
---|---|
Dimensjoner | 22 × 16 × 3 cm |
Forfatter | Lars Birkelund |
Format | Innbundet |
ISBN | 9788293822011 |
Utgivelsesår | 2020 |
Du liker kanskje også…
-
Libanon
kr 349,00kr 174,50Kjøp“Libanon” er en bok som beskriver landets historie, kultur, religion – og konfliktene. Boken tar for seg Libanon som turistland og historisk aktivum. Landet har kanskje verdens største samling av rester etter romertiden. Boken ser også på hvordan politikk og religion fikk det flotte landet inn i en borgerkrig med påfølgende norsk engasjement i FNs fredsbevarende styrker, UNIFIL. Gjennom et 20 år langt engasjement har 21.326 nordmenn tjenestegjort i UNIFIL.
Flere interessante produkter?
-
Skyggejakt – fra innsiden av politiets kamp mot organisert kriminalitet
kr 399,00kr 199,50KjøpSignert utgave!
I tre år har Malin Stensønes fulgt politiets jakt på kriminelle nettverk. Kartellenes og gjengenes krig om narkotikamarkedene, grov utnyttelse av arbeidskraft og organiserte seksuelle overgrep mot barn er alle del av det organiserte kriminelle bildet. Nettverkene er multikriminelle, transnasjonale, profittmotiverte – og ekstremt voldelige. Likvideringen av journalisten Peter R. de Vries på åpen gate i Amsterdam i juli 2021 er bare ett av mange eksempler.
I et omvendt sporingsløp følger forfatteren politiets jakt på hovedmennene i et større nettverk bak innførsel av narkotika til Norge. Sporene følges via Danmark og Nederland til Spania, og derfra til Marokko. Forfatteren gir rystende skildringer av grov og alvorlig kriminalitet – og rapporterer her for første gang fra innsiden om politiets bruk av skjulte overvåkningsmetoder.
-
Den tapte krigen – Norge i Afghanistan
kr 399,00kr 199,50KjøpSIGNERT UTGAVE!
TV 2s utenriksreporter, Fredrik Græsvik, har skrevet en bevegende og opplysende bok om krigen i Afghanistan, der flere norske soldater ga sitt liv. I 20 år deltok Norge og NATO i en krig vi var dømt til å tape.
Den tapte krigen – Norge i Afghanistan er den første norske boka som oppsummerer krigen, fra angrepet på tvillingtårnene i 2001, og frem til Taliban rullet inn i Kabul i august 2021. Fredrik Græsvik har vært tett på begivenhetene gjennom alle disse 20 årene, og beskriver dramatikken både på bakkeplan og i storpolitikken. Han har snakket med sentrale politikere, militære ledere, soldater og familier som har opplevd smertelige tap.
Vi blir med inn i rommene der beslutningene ble tatt, og vi får lese om den spektakulære jakten på Osama bin Laden. Græsvik blir med norske soldater på tokt og er øyevitne til livsfarlig skuddveksling da Taliban gjenerobret Kabul. Ut fra beretningen stiger de vonde spørsmålene: Hva har vi oppnådd med denne krigen? Og hva var egentlig målet?
Denne utgaven av “Den tapte krigen – Norge i Afghanistan” er signert av forfatteren.
-
Brennpunkt Mogadishu
kr 398,00kr 199,00KjøpI denne boken forteller norske FN-soldater med sine egne ord om den blodige borgerkrigen i Somalia på begynnelsen av 1990-tallet som førte til hungersnød og en humanitær katastrofe som kostet titusener livet. For å demme opp for dette bestemte FN å sende soldater til landet. Norge valgte å sende et kompani til Mogadishu. Det som møtte nordmennene, var et anarki hvor den sterkestes rett rådet og militser og klaner herjet fritt. FN-soldatene ble raskt trukket inn i konflikten som part i en blodig og uoversiktlig krig.
De norske FN-soldatenes tjeneste var preget av hardt arbeid, forsyningsproblemer, harde klimaforhold, krig og en misjon som kulminerte i at døde amerikanske soldater ble slept gjennom Mogadishus gater. Norske soldater ble involvert i krigshandlinger og flere av dem ble såret. På tross av alt dette løste de norske soldatene oppdraget på en eksemplarisk måte. Dette er den ukjente historien om de 267 norske kvinner og menn som tjenestegjorde i FN-styrkene i Somalia.
-
Minerydding
kr 379,00kr 189,50KjøpEin ung, idealistisk student vervar seg til FNs fredsstyrkar i Libanon. Han vil gjera ein forskjell. Men det betyr at han må reise frå ho der heime, kjærasten Sara. Minerydding følger livet hans som soldat under oppdrag og på reiser i Midtausten, men òg tilbake i Noreg fleire år seinare, der han slit med seinskadane av krigserfaringane. Langt frå framande kulturar og krigshendingar har han saman med hunden sin søkt tilflukt på familiehytta, som han jobbar med å oppgradere, eit prosjekt han i sin tid lovde henne å fullføre.
-
Kunsten å stå opp om morgenen
kr 379,00kr 189,50KjøpRobert Mood har en mannsalder bak seg i Forsvaret – på alle nivåer fra lagfører til generalløytnant. Han har tjenestegjort i konfliktområder over hele verden.
Kunsten å stå opp om morgenen viser hvordan den militære tenkemåten har noe å lære oss alle. Det er en bok som kan endre livet ditt til det bedre. Det er en bok for unge mennesker som søker struktur i hverdagen og for alle mennesker som ønsker å bli en bedre utgave av seg selv.
-
304 dager – signert utgave
kr 429,00kr 214,50KjøpI mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover sin mor å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna.
Gjennom 304 fragmenter fortelles to fortellinger: Den ene om en ung norsk mann som vil være med å gjøre verden til et bedre sted, og som ender med å få livet sitt revet i småbiter. Den andre om Awalmir, som er liten gutt når Sovjet invaderer Afghanistan, og som senere slutter seg til Taliban for å beskytte landet sitt, blant annet mot norske soldater.
304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Om måten livene våre er vevet sammen i en fortelling som strekker seg tusenvis av år tilbake, til Aleksander Den Stores erobringer og forbi. Det er også en historie om kampen for å komme seg gjennom et traume og tilbake til livet.
Signert utgave, signert av forfatter og hovedperson i boken.
-
Rottejegeren (pocket)
kr 379,00kr 189,50KjøpMax Manus skriver om en del av krigshistorien som er lite belyst og som på den tiden ble sett på som veldig kontroversielt – selv i romanform: Det handler om motstandsfolkene som utførte likvidasjoner av angivere og torturister.
Rottejegerne er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet.
I dette sensasjonelle og upubliserte romanmanuskriptet som ble skrevet i årene etter krigen, forteller Kompani Linge-løytnanten og Norges mest berømte motstandsmann Max Manus om rottejegerne. I sentrum står forfatterens alter ego Freddy og en gruppe veteraner. De forsøker å finne sin plass i samfunnet og kjærligheten, men døyver de vonde minnene fra krigen med alkohol og andre utskeielser.
Rottejegeren er et hardkokt og levende tidsbilde av Norge på slutten av 1940-tallet. Det er en fortelling om krigens virkelige pris – fra en person som visste bedre enn de fleste hva han snakket om. «Det er deilig å kjenne den vidunderlige følelsen av trygghet som berøring av pistol alltid gir ham,» skriver Manus og legger til: «Men minnene forlater ham aldri.»
-
For Konge og Fedreland – 150 dager i Afghanistan
kr 349,00kr 174,50KjøpSignert av forfatteren.
Sommeren 2010 dro Henning Mella til Afghanistan på et seks måneders oppdrag for den norske stat. Han skulle jobbe som vognfører i den norske basen i Faryab-provinsen. For konge og fedreland beskriver hvordan det føles og oppleves å reise ut i krig. Under oppholdet tiltar kamphandlingene, og nordmennene er i flere skuddvekslinger med opprørere.
-
Blå storm
kr 399,00kr 199,50Kjøp2. bok i serien, 1. bok er Hvit armada (2019). Bok nr. 3 i serien kommer våren 2021.
Ida Vinterdal, lagfører i spesialstyrken Gruppe Alpha, sendes ut på et umulig oppdrag. De må ta seg usett inn i den russiske enklaven Kaliningrad for å frigjøre informanten sin, som har advart om russisk anslag på norsk jord, og nå er pågrepet av den russiske militæretterretningen. Samtidig pågår forberedelsene til NATO-toppmøtet i Oslo for fullt. Det begynner å haste, og for Ida virker det som om russerne hele tiden forutser nordmennenes neste trekk. Er det en sammenheng hun ikke ser?
Hva om hun og Gruppe Alpha bare er en brikke i et velregissert, russisk spill?I den første boken om Ida Vinterdal, Hvit armada (2019), holdt hun og Gruppe Alpha russerne unna, i Blå storm er det mer alvorlige farer det må demmes opp for.
Forrykende spennende hele veien i en dypt realistisk thriller.
-
NORMASH – Korea i våre hjerter
kr 199,00kr 99,50KjøpI slutten av desember 1950 fikk Norges Røde Kors en forespørsel om å sende et hospital for å bistå de stridende styrker i Korea. Den 2. mars 1951 besluttet imidlertid Stortinget at Norge skulle sende et feltsykehus – NORMASH.
16. mai 1951 forlot de første mannskapene Norge. Den første tiden var sykehuset lokalisert ved Uijongbu, et par mil nord for Seoul. Det ble senere flyttet til Thondochng, 8-16 kilometer fra frontlinjen. I perioder med harde kamper ble sårede fløyet inn døgnet rundt, opptil 400 på en natt. NORMASH behandlet mer enn 90 000 pasienter. 4 317 ble utskrevet som friske mens 150 døde på sykehuset. Det ble i gjennomsnitt utført 8 operasjoner hver dag. 623 norske kvinner og menn tjenestegjorde ved feltsykehuset.
I denne boken kan du lese om noen av deres opplevelser, og da finner du også noe av forklaringen på hvorfor så mange nordmenn har Korea i sitt hjerte.
Kr. 100,- per solgte eksemplar blir overført fra Veteranbutkken til Stiftelsen Veteranhjelp.
-
Blå storm (pocket)
kr 179,00kr 89,50Kjøp2. bok i serien, 1. bok er Hvit armada (2019). Bok nr. 3 i serien kommer våren 2021.
Ida Vinterdal, lagfører i spesialstyrken Gruppe Alpha, sendes ut på et umulig oppdrag. De må ta seg usett inn i den russiske enklaven Kaliningrad for å frigjøre informanten sin, som har advart om russisk anslag på norsk jord, og nå er pågrepet av den russiske militæretterretningen. Samtidig pågår forberedelsene til NATO-toppmøtet i Oslo for fullt. Det begynner å haste, og for Ida virker det som om russerne hele tiden forutser nordmennenes neste trekk. Er det en sammenheng hun ikke ser?
Hva om hun og Gruppe Alpha bare er en brikke i et velregissert, russisk spill?I den første boken om Ida Vinterdal, Hvit armada (2019), holdt hun og Gruppe Alpha russerne unna, i Blå storm er det mer alvorlige farer det må demmes opp for.
Forrykende spennende hele veien i en dypt realistisk thriller.
-
I kamp for fred – gratis e-bok
kr 0,00KjøpNedlastbart PDF-dokument (e-bok) “I kamp for fred. UNIFIL i Libanon – Norge i UNIFIL, 1978–1998”. 476 sider.
Vel tjueen tusen soldater og tjueen falne – gjennom tjue år. Det er Forsvarets og forfatternes oppfatning at denne formidable innsatsen – disse frivillige – i FN-styrken i Libanon ikke bare fortjener sin historie. Historien fortjener også å bli bedre kjent. Samfunnet – og det inter- nasjonalt orienterte Forsvaret av i dag – trenger dessuten å bli påminnet om hva Norge deltok i og bidro med i Libanon, 1978–98. Det er for lett å glemme.